Behandlingar

En Kiropraktor undersöker leder och muskler för att kunna diagnostisera spänningar i muskler, förändrade rörelsemönster i leder och eventuella skador. En led som lider av begränsad rörelse kan ge smärta lokalt i leden men också i andra delar av kroppen. Kiropraktorn använder sig av olika behandlingstekniker så som HVLA-manipulation, mjukdelsbehandling och rehabilitering. Den vanligaste tekniken är HVLA-manipulation som är en ledmanipulation med hög hastighet och låg amplitud. Manipulationen används för att öka rörligheten i leden och utförs med kontrollerad hastighet, rörelse och kraft. Den påverkar ledens funktion som i sin tur påverkar nervsystemet och muskulaturen och leder till minskad smärta.  
Sätter fart på kroppens reningsverk. Lymfmassage stimulerar lymfsystemet för att transportera bort slaggprodukter och överskottsvätska. Behandlingen är en blandning mellan lättare muskelmassage, tryck och något djupare grepp för att kunna lösa upp fibroser. De lätta trycken och strykningarna görs i lymfflödets riktning. Ibland kan även koppning användas för en mer djupgående effekt. Behandlingen passar de flesta men speciellt personer med någon typ av svullnad. Tänk på att drick mycket vatten före och efter behandlingen.  
Djupgående / myofasciell massage. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en skön avslappning. Regelbunden massage mjuknar upp musklerna och leder samt håller borta trötthet och smärta i bla axlar, rygg och nacke. Du känner dig mjukare och rörligare.